Een stukje geschiedenis…
Jaren geleden waren ‘t Wieltje, Hora Brugge en Choronde actief onder NJV vzw (Nationale Jeugdienst voor Volksdans). Na stopzetting van die vereniging in de jaren ‘90, besloten we samen activiteiten te organiseren, zoals we al jaren deden. Hiervoor opteerden we voor een werking in een veilige vzw-structuur. Eerst vonden we een thuis in Spirit vzw (nu LADDA vzw). Omdat deze vereniging niet meer volledig bij onze doelstellingen paste, werd de oprichting van Tanats vzw in 2002 een feit. Hiermee volgden we helemaal onze eigen weg: het promoten van volksdans en folk in West-Vlaanderen door het organiseren van dansavonden, cursussen en instuiven.

Doelstelling
Tanats vzw wil dans, folklore, muziek en beweging als kunstvorm verspreiden door het organiseren en ondersteunen van allerlei activiteiten. We richten ons vooral op internationale volksdans en folk en willen hiervoor een belangrijke speler zijn in West-Vlaanderen.

Vandaag
Tanats vzw bestaat vandaag uit 4 afdelingen: Mali, ‘t Wieltje, Hora Brugge en Choronde.
> Tanats vzw – Mali is geen volksdansgroep. Hieronder organiseren we onze gezamenlijke activiteiten als cursussen, instuiven en folkbals.
> Tanats vzw – ‘t Wieltje is de volksdansgroep in Veldegem. Ze dansen wekelijks op vrijdagavond.
> Tanats vzw – Choronde is de volksdansgroep in Roeselare. Er wordt wekelijks gedanst op woensdag- en donderdagavond.
> Tanats vzw – Hora Brugge is de Brugse volksdansgroep. Wekelijks wordt op zondagavond gedanst.

Op deze manier bereikt Tanats vzw met haar activiteiten in de 4 afdelingen ongeveer 150 wekelijkse volksdansers en 400 dansers via cursussen, instuif en folkbal.
Daarnaast bestaan er intense samenwerkingsverbanden met andere West-Vlaamse volksdansgroepen zoals Balkan Brugge en Sapperloot in Wevelgem.

Volksdans en folk lééft in West-Vlaanderen!
Tanats vzw

Voor méér volksdans in West-Vlaanderen!

Over Tanats vzw - Volksdans - Links - Contact - Sitemap - © 2010 Tanats vzw
Mali
't Wieltje
Choronde
Hora Brugge